Madencilik Devine Büyük Suçlama



ABD Northern California bölge mahkemesi aracılığıyla açılan davada Bitmain’in birkaç yıldır müşterilerinin donanımlarını kullanarak kendi adına madencilik yaptığı iddia edildi. Bitmain’in kullanıcılarına yaklaşık 5 milyon dolar zarar ettirdiği tahmin ediliyor.

Bitmain’in madenci donanımlarının başlatma ya da kurulum süresince Bitmain adına çalıştığı iddia edildi. Bu süreç yaklaşık bir ya da 2 saate kadar uzayabiliyor. Aynı anda Bitmain için çalışan birçok donanım şirketin herhangi bir gider yapmadan gelir elde etmesine sebep oluyor. Davanın kaç kişi tarafından açıldığı henüz bilinmiyor ancak yüzlerce ya da binlerce kullanıcı olabileceği tahmin ediliyor.
İddiaların mahkemede kanıtlanması gerekecek, büyük ihtimalle Bitmain’in savunması kullanıcıların şartları kabul ettiği yönünde olacak. Ancak haksız rekabet ve adaletsiz kurallar dolayısıyla bu şartlara itiraz edilecek. Blockchain avukatı Nelson M. Rasario dava hakkında şunları söyledi:
Eğer iddialar doğruysa, bu pek iyi bir durum olmayacak. Kullanıcılar şartları kabul etmiş olsa bile durumun yasallığı açısından bazı sorunlar ortaya çıkacaktır. Haksız kazanç ve basitçe mal çalmak kabul ettirilemez.
Eğer Bitmain savunmasını verirse, şimdiye kadar Bitmain’den donanım almış herkesin dava açma yetkisi olacak. Ancak donanımı 2. el satın alanların hak sahibi olabilmesi belirsizliğini koruyor. 2. el alınan donanımlar yeniden kurulum gerektirdiği söz konusu ve tartışmalı başlangıç evresinden geçiyor. Bitmain önümüzdeki yıl IPO düzenlemeyi planlıyordu, bazılarına göre bu dava Bitmain IPO’sunnun önünde büyük engel oluşturabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye’de Satılan İçecek ve Yiyeceklerin Hemen Hepsinde Bulunan Böcek

Steam'in Sonbahar İndirimlerinde Kaçırmamanız Gereken 10 Oyun

Trendyol’un ‘Efsane Günler’ Kampanyasında İndirime Giren 4 Akıllı Telefon